I Insjön arbetar vi med ett film- och hemkunskapsprojekt på elevens val där hälften av eleverna bakar och lagar mat från klassiska svenska recept medan den andra hälften planerar, regisserar, filmar och redigerar arbetet till svenska receptfilmer på engelska.
Här är gruppen som har valt att arbeta med Good Food-Good Mood i Insjön. Det är elever från åk 8 och 9 samt hemkunskapslärare Lisa Wedberg och filmlärare Cecilia Henriksson .
Vi har också lagat mat efter franska recept på franskalektionerna Crêpes, Glace au Four och Ratatoille:
På svenskan jobbar åk 9 också med debattartiklar och flera av eleverna har valt att anknyta till Good Food-Good Mood genom att debattera om skolmat, ekologisk mat och närproducerad mat.
Pepparkakshus!
Snart är redigeringen klar!
Här är det vinnande teamet:
5:or och 6:or hittade på namn till vår maskot och detta är vinnaren av den schweiziska chokladen:
Sen fick vi besök från Schweiz av Marianne och Heidi med tre elever: Andi, Kilian och Kaj:
De fick prova att baka tunnbröd, göra studiebesök på Clas Ohlson-museet samt laga mat och umgås med våra elever som deltagit i projektet.
Ser ni Lisa Linslus?